søndag 26. juni 2011

Kjære dagbok - Siste uka i Oslo før jeg flytter

Tiden flyr avgårde.
Det er hundre ting å ordne i tiden før jeg skal flytte. Mange venner og kolleger jeg skal sier hade til, eller; ses igjen. Jeg liker Ses igjen bedre. Jeg blir jo ikke borte fra Oslo for evig og alltid! Mamma blir boende i Oslo (inntil videre..jeg håper å få lokket henne med vestover etterhvert...).

Mangen tanker og følelser melder seg nå som flyttedagen nærmer seg.
Siden september 1997 har jeg bodd i Oslo. Det blir 14 år...Jeg flyttet hit for at mamma ikke skulle være alene i byen. Langt fra barna sine og alle hun kjenner. Det ene året etter det andre fløy forbi og nå er det to barn, to feilede forhold, en batchlor og en mastegrad senere. Som ung, naiv og nysgjerrig på livet kom jeg til Oslo uten å ane hvordan livet mitt ville utvikle seg de neste 14 årene. Mine drømmer fra tenåra var langt langt fra det livet som utfoldet seg foran meg i Oslo. Som ung så jeg for meg at jeg skulle ha en rød liten sveitser villa. Hvitt stakitt gjerde, og et lite hønse hus i hagen. Rosebuskene skulle velges ut fra duft og ikke farge. Jeg skulle sitte i hammock på terassen sammen med mannen min og se barna leke i hagen.

Akk, hvordan i all verden kunne jeg tro at å reise til Oslo var ett skritt nærmere denne drømmen?? Sannheten er vel at en målrettet plan og fokus på å nå mål ikke var Malena S. Skaale anno 1997. Malena S. Skaale anno 1997 var nok ganske impulsstyrt..... Jeg er en god del erfaringer rikere, både positive og negative.
De siste ukene har vært travle, møter på skolen til barna, sommerfest både på jobb og på skolen. Avskjedsfester og middag på byn med venner som ikke rakk festen(e)...Jeg har til og med vært i Rosendal på sommerfest med de nye kollegene mine. Tenk at de inviterte meg! Det var en utrolig hyggelig kveld og et veldig fint første møte med nye kolleger.
Nå har jeg bare 4 dager igjen i Oslo. (HVA?!! Hjelp! Er det mulig??! Det ble liksom så virkelig når jeg satte det på "papiret.." 4 dager igjen.....) I morgen skal jeg først på jobb. Deretter bytte fliser på Megaflis for mamma. Flislegge tereassen hennes. På kvelden skal jeg ut å spise en siste "hade-da-Malena-vi-ses- igjen"-middag med 3 venninner. Jeg har fått velge sted. Det blir en av mine favorittsteder; en Japansk resturant i Torggata. Tirsdag skal jeg hente ny dusj som mamma (les: meg) skal sette opp på badet. Så må jeg hente kasser og pakke de få tingene jeg har (klær, litt bøker og leker til barna) i leiligheten til mamma. Alle de andre tingene mine har stått i mammas kjellerbod de 3 siste mnd. Jeg gleder meg til å pakke ut livet mitt fra eskene når jeg kommer til Rosendal. Onsdag blir det og en halv dag på jobb for å kjøre den nye logopeden rundt på skolene mine. På onsdagskveld kommer noen venner fra Rosendal som skal hjelpe meg å få tingene mine over fjellet. Vi skal først tilbringe torsdagen i Oslo og vise frem Jenny og Julians favorittsteder i byen (Hopp i Havet, Colosseum kino og Hai Kafè). Torsdags kveld pakker vi i bilene og fredag morgen kjører over fjellet.....

Tenk på fredagskveld er jeg atter en gang 100 % Rosendøl. Sukk så godt det gjør i hjerte mitt når jeg tenker den tanken. Og barna mine skal gå samme skoleveien jeg gikk i 9 år. Leiligheten vi skal leie ligger rett bortenfor tomten min og barndomshjemmet mitt. Der skal Julian og Jenny tusle forbi på vei til skolen. Sukk, så god følelse! Tenk at det skulle komme en dag de de begge skal gå samme skolevei som meg :)


...og sånn på tampen så må jeg jo vise dere mitt siste loppefunn..... Det er noe jeg har sett flere ganger på utenlandske blogger. Et rotting-elefant bord!
Chinoiserie Chic

Er den ikke aldeles og totalt søt?! Vi hadde en sånn i keramikk da jeg vokste opp.
Jonathan Adler
Malena S. Skaale
Og nå fant jeg min egen! Selvsagt på Sinsen brukt. Den har stått der i nesten ett år. Men jeg fikk ikke prutet den ned. (Har som prinsipp at jeg skal purte på alt som er brukt...) Så til slutt, etter 9 mnd, ga hun med elefanten etter og slo av 50 kr. Den trenger et strøk med lakkspray, så blir den super fin. Den skal stå på plattingen utenfor døren min sammen med manilasofaen jeg malte i Mai.

Ha en strålende uke alle sammen. Neste gang jeg blogger får dere blogginlegg frå ein Ekte Rosendøl!

14 kommentarer:

 1. Takk for koselig kommentar inne hos meg, for en kjekk blogg du har:) Legger meg til som følger og gleder meg til å følge med på livet i Rosendal:)

  SvarSlett
 2. good luck with everything, just the name Rosendal sounds so wonderful ;-)

  SvarSlett
 3. Det skal bli så kjekt å få deg HEIM!!! Gler meg. Vi må ha ei lito bloggsamling ganske snart, sant??

  SvarSlett
 4. Thanks for dropping by. It appaears as if you have a lot of changes coming your way. Good luck with it all. Hf,K

  SvarSlett
 5. I hope you will be very happy in your new home! I can't wait for you to show us the area you are moving to.

  SvarSlett
 6. Velkommen heim då, Malena:)
  Og lykker til i ny jobb!

  Wenche V

  SvarSlett
 7. Hei!
  Takk for koselig kommentar! Flott blogg du har ;) Jeg følger med videre jeg!

  Du må ha lykke til med flytting! Er jo igrunn spennende med nye impulser :)

  Klem fra Tina/ lille Pippi :)

  SvarSlett
 8. Hei :)
  Så heldig for deg at du ska flytta te Rosendal. Det e ein av de finaste stedene i Norge , syns eg !Tror du e mye nærmere drømmen din nå :) Kos deg i sommeridyllen. eg e littegranne misunnelig... Vestlandsbloggetreff hadde vært gøy ;)

  SvarSlett
 9. Travle dager ser eg :o)
  Så spennande med flytting da. Håpe du komme te å trives der som voksen og :o)

  Og ja; det e ikkje så lenge si eg begynte å sy nei, men eg leke meg og prøve meg fram. E gøy da :o)

  Masse lykke te med flyttinga snupps!

  SvarSlett
 10. Masse lykke ønsker jeg deg! Fikk ikke til noe møte denne gangen, men jeg skal følge med på bloggen din, som for øvrig er utrolig sjarmerende :) god klem fra Heidi

  SvarSlett
 11. Så koselig blogg du har:)
  Må bare legge igjen en liten hilsen og ønske deg lykke til med flytting og alt sammen.. spennende! Rosendal er et nydelig sted.. ikke så langt fra der jeg kommer fra:)

  SvarSlett
 12. glad to hear from you! I'm still on vacation :-) we travel this year for 4 months. wishing you all the best with the new job and good luck with everything. hugs hugs

  SvarSlett
 13. Ja,da var tiden snart der.....tenker på det du skriver...nei det ble ikke helt som en hadde drømt:)Men en får bare drømme videre....nye drømmer kan oppfylles:)
  Ønker deg masse masse lykke til og goe dager på Rosendal...Smykket laget jeg av ståltråd:)
  klemklem på deg....

  SvarSlett
 14. Hallo:)
  Koleis går det?:)få se noen bilder snart da:)
  Ja,vi er enig der om den farven:)
  klemklem på deg

  SvarSlett

En melding er alltid hyggelig! Hit me Baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...