søndag 17. april 2011

Fra øst- til vestNorge.


Hi there! And Welcome! 

 I hope you will enjoy my east- to westNorway post. Please use the google translater as I did not take time to translate my post to day. I'm on my vacation ;)

I would love it if you leave a comment and said hi.


Som noen av dere vet, så skal jeg flytte fra Oslo til Rosendal i Hardanger. Nå er det ikke lenge igjen! Bare 2 1/2 mnd. 1. juli er flyttedato. 
Jeg har fått meg jobb i Kvinnherad Kommune. Hadde ikke trodd at en sånn stilling skulle bli ledig med det første og hadde innstilt meg på å finne en alternativ jobb inntil videre. Men i desember skjedde det. Drømmejobben var ledig. 
Jeg søkte og dro på intervju i januar. En liten uke senere var jeg innstilt som nr. 1 og overlykkelig sa jeg selvsagt ja! 

Leilighet er det verre med. 
I den lille vakre bygda Rosendal er det ikke flust med utleieleiligheter. De som blir ledige blir leid ut på flekken og ingen vil (av fullt forståelige grunner) holde en leilighet ledig helt frem til Juli! 
Så nå går jeg rundt med hjerte litt lengre oppe enn det pleier å være og håper på at det snart dukker opp en koselig leilighet og at de som eier den vil leie den ut til meg.


På vei ned til Flatdal
I går fylte jeg bilen opp med flyttelass nr. 1. Barna er i trygg forvaring hos Mormor i Oslo. Dem var det ikke plass til i bilen. Aller kommer etter på tirsdag.
 En kjekk og grei kompis har latt meg få lagre flyttelass 1 på loftet hans.
 Resten av tingene mine er allerede pakket ned og står i boden til mamma.

 De 3 siste mnd i Oslo bor vi av forskjellige grunner hjemme i hennes leilighet. Vi koser oss, vi krangler, vi går hverandre på nervene, jeg lager middag til mormor kommer hjem og gir henne et glass rødvin å kose seg med på kvelden. Hun irriterer seg over meg og koser seg med å ha barnebarna boende hjemme hos seg. Sånn går nå dagene, og snart er de 3 siste mnd. i Oslo over.

Lamaer i Flatdal

Nydelig østlandsvær!
Ikke fullt så nydelig vestlandsvær.....

Men fjellovergangen over Haukeli er alltid like flott.

På vei ned til Odda.

Foss, som sikkert har et navn.....

På klare dager kan man se Folgefonna mellom fjellene her.
Bebyggelsen i Odda er fascinerende. 
 De Klumper seg sammen og prøver å unngå å bli skylt på sjøen av vindens frådende bølger, akkurat som små sneglehus på en klippe.


Fra Odda går det en tunnel under Folgefonna. Den kommer ut i Maruangerfjorden.
Furubergfossen. På andresiden av Folgefonna.

Nå er jeg i Rosendal. Koser meg helt alene. De siste mnd har vært ganske tøffe og jeg kjenner at et par dager for seg selv er akkurat hva jeg trenger. 

På fredag før jeg dro var jeg en tur på Sinsen bruktmarked. 
Da jeg kom ble jeg ønske velkommen med: Hei lille venn! av de gamle røverene av noen kremmere som jobber der. Jeg fikk kaffe, med fløte og sukker og beskjed om å rope hvis jeg trengte hjelp. Føl deg som hjemme sa herlige Kristian, som er sjefen på Sinsen brukt. Han har oversikt over alle de 20 forskjellige bodene og de 1000-vis av tingene som inne i den enorme hallen.

Men det var en liten avsporing....Jeg kjøpte meg nemlig to små krakker som skal være Hobbsysslene mine i Påsken. I dag har jeg tatt av trekk og fått kyndig hjelp til å lime sete på den ene krakken. Ja jeg kjøpte visst en ødelagt krakk jeg :) Bilder og resultater kommer senere i uka.

Ha en fin Påskeuke!


6 kommentarer:

 1. Very interesting photos. Love that last shot of the water falls. It is always fun to visit your blog, to see what you are up to.
  www.skylarkmanor.com

  SvarSlett
 2. Allereie kommen?? Hytta er klar litt utpå dagen i morgon den. Gler meg til å treffa deg!

  Marian

  SvarSlett
 3. ...same kor travelt ein har det.....aldri for travelt for å starte oppatt med eit lite prosjekt......Kos deg....!
  JEL

  SvarSlett
 4. Så hyggelig at du har fått drømmejobben og skal flytte til vakre Rosendal. Skjønner at du gleder deg, men at det også er litt stressfaktor det med leilighetsmangel. Krysser fingrene for at det dukker opp en flott leilighet for dere :)
  Vakre bilder du deler her, mye flott og variert natur i Norge!
  Ha en fin påske :)
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 5. Heilt aleine har du no ikkje vore. Det er heilt herleg å ha deg så nærme i ferien og me gledar oss til at du skal vera her når me kjem til Rosendal framover. Og kanskje du og ein kjekk kompis kjem ned til oss til hausten for å helsa på oss og babyen?
  Kjempe glad i deg!!

  SvarSlett

En melding er alltid hyggelig! Hit me Baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...