Thailand

mandag 20. september 2010

Mat,mat,mat :)

På lørdag hjalp jeg mammaen til Jennys venninne med et flyttelass. De er fra Vietnam og som takk ble jeg invitert på Vietnamesisk-lunch! LYKKE! Innbakt svinekjøtt og reke, en slags grøt/pudding med kylling  og chili og hvitløkssaus til å ha over.  Nam, nam, nam!

Inspirert av lørdagens lunch bestemte jeg meg for å finne frem en oppskrift jeg fikk av en indisk venninne for flere år siden. Hun heter Taj, er 67 og jeg har stående invitasjon til å ta med venner på middag hos henne. Vi betaler 200 hver og får 3 retters hjemmelaget middag som vi kan følge med på i mens hun lager den + oppskriften med hjem etterpå! I går laget jeg Indisk linsesuppe! <3 Enkelt og fantastisk godt.

Her er oppskriften:

Tajs indiske linsesuppe

2 dl mung linser
1/2 dl orange linser
3 grønne spansk chili
1 løk
ingefær (ca 5 cm)
en kløft hvitløk
1 strøken ts gurkemeie
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
koreander

Legg linsene i bløt i 30 min
Kok dem i 4 dl vann sammen med chili, salt og gurkemeie i 30-til 45 min.

Mens linsene småkoker finhakker du løken og ingefæren (knus gjerne ingefæren i en morter).
Skvis hvitløken. Dette skal brunes på svak varme i 15-20 min sammen med pepper.

Når linsesuppa er ferdigkokt har du løkblandingen oppi suppa og rører det inn.
Sett finhakket koreander i et lite fat på bordet og strø over suppa før du spiser.

Velbekommen!

1 kommentar:

  1. Åh NAMM! Flott blogg Malena :) Nå har jeg noe å bedrive tiden min med sånn på kjedelige ettermiddager.. Skal finne fram noen herlige blader fylt med fargerik inspirasjon, som deg selv :)

    Ha en fin dag!

    Klem Anniken

    SvarSlett

En melding er alltid hyggelig! Hit me Baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...