På lørdag hjalp jeg mammaen til Jennys venninne med et flyttelass. De er fra Vietnam og som takk ble jeg invitert på Vietnamesisk-lunch! LYKKE! Innbakt svinekjøtt og reke, en slags grøt/pudding med kylling og chili og hvitløkssaus til å ha over. Nam, nam, nam!
Inspirert av lørdagens lunch bestemte jeg meg for å finne frem en oppskrift jeg fikk av en indisk venninne for flere år siden. Hun heter Taj, er 67 og jeg har stående invitasjon til å ta med venner på middag hos henne. Vi betaler 200 hver og får 3 retters hjemmelaget middag som vi kan følge med på i mens hun lager den + oppskriften med hjem etterpå! I går laget jeg Indisk linsesuppe! <3 Enkelt og fantastisk godt.
Her er oppskriften:
Tajs indiske linsesuppe
2 dl mung linser
1/2 dl orange linser
3 grønne spansk chili
1 løk
ingefær (ca 5 cm)
en kløft hvitløk
1 strøken ts gurkemeie
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
koreander
Legg linsene i bløt i 30 min
Kok dem i 4 dl vann sammen med chili, salt og gurkemeie i 30-til 45 min.
Mens linsene småkoker finhakker du løken og ingefæren (knus gjerne ingefæren i en morter).
Skvis hvitløken. Dette skal brunes på svak varme i 15-20 min sammen med pepper.
Når linsesuppa er ferdigkokt har du løkblandingen oppi suppa og rører det inn.
Sett finhakket koreander i et lite fat på bordet og strø over suppa før du spiser.
Velbekommen!
Åh NAMM! Flott blogg Malena :) Nå har jeg noe å bedrive tiden min med sånn på kjedelige ettermiddager.. Skal finne fram noen herlige blader fylt med fargerik inspirasjon, som deg selv :)
SvarSlettHa en fin dag!
Klem Anniken