torsdag 15. september 2011

Flytte med barn

Livet på landet går sin gang. Vi trives godt her. Jenny og Julian har imponert opphavet sitt med hvor flinke og tilpasningsdyktige de er. De har blitt godt mottatt i klassene sine og er heldige som har havnet i klasser med godt klassemiljø og flinke lærere. 
Malmanger oppvekstsenter


Men selvsagt lengter de hjem til Oslo. Tårene triller og barna vil "hjem" når de er slitne. Etterhvert kommer nok "hjemfølelsen" på plass i det nye hjemmet vårt. Men inntil videre kan jeg ikke gjøre annet enn å gi dem en varm favn å søke trygghet i. Det er ikke alltid jeg får lov til det heller. Det er jo jeg som har tatt dem bort fra hjemmets lune rede og da blir de sinte på meg. Ikke lett å være målbevisst og selvsikker på valget mitt i slike stunder. Å flytte med barn er en tøff avgjørelse. Jeg har visst det hele tiden og har derfor brukt lang tid på flytteprosessen, men å gi barna "hjemmefølelse" det er det bare tiden som kan gjøre. 

Det er dyrt å bo i Oslo. Særlig som alenemor. Å etablere seg med egen leilighet eller hus er fullstendig utopisk på en inntekt. (Noe som er paradoksalt, for 9000 + + i husleie må man ut med uansett, om man eier eller leier...) Når jeg uansett må ut av Oslo sentrum for å kunne etablere meg var ikke valget vanskelig. I Rosendal var mitt gamle nettverk og tomta mi ventet også på meg der. 

Vi har trivdes godt i Oslo. De tre siste årene har riktig nok vært ganske strevsomme og travle. På Grunerløkka er det et fantastisk miljø og samhold mellom familier med barn på samme alder. Går man i parken treffer man alltid noen å drikke kaffen sin med mens barna boltrer seg i lekestativet.  Heldigvis har vi familie og masse venner i Oslo og på Jessheim. Vi er alltid velkommen og byen er bare et "steinkast" unna :) Det føles trygt å ikke ha kuttet alle bånd til Oslo og våre venner der.


I helgen skulle minstemann besøke pappa'n sin og alle tre satte vi oss i bilen torsdag kl. 13 for å kjøre steinkastet over fjellet og tilbringe helgen mest mulig effektivt. Vi har hatt en kjempe kjempe fin helg. Jenny og Julian besøkte klassene sine på Møllergata skole.


 Jenny var invitert på tur til Tusenfryd og overnatting. Jeg dro på bytur for å jakte på stoff til stolen og stolene som fortsatt venter på nytt trekk. Jeg dro innom Tanum tekstil i Oslo. Der har de det meste! Fy så mye lekkert.... bare se her:
 Nei... det er ikke tapet, det er stoff.
 Var veldig veldig nære på å kjøpe dette orange rutete stoffet. Men kan kjøpe minimum 1 m. Dette er egentlig stoff som er tenkt til sengeteppe og er derfor 2 m og 95 cm i bredden! og det kostet 1200 pr m. Det blir vel litt i overkant mye når man bare trenger 50 x 60 cm til et stoltrekk..... 
 Jeg har veldig sansen for Kenzo sine stripete stoffer.

Svarte... ser nå at jeg burde ha kjøpt Kenzo ja.... 
Setter det på lista til Osloturen vi skal på i høstferien :)
 Mye mye fint på Tanum tekstil. Men 1600.- kr m + 200 i betillingsgebyr... Vel det er jo 2 ganger mer enn jeg betalte for stolene.... 
Men akk så lekker det hadde blitt! Jeg klarte å bestemme meg til slutt, men det skal jeg vise dere senere.

I morgen er det fredag! Ha en strålende helg :)

Og legg igjen en kommentar da! Det hadde vært så koselig :)))

6 kommentarer:

 1. Endringer er alltid vanskelige, skumle og til tider helt nødvendige. Ikke alltis lett å være forelder/ foreldre, og heller ikke besteforeldre:DDDDD Ønsker meg forøvrig noe tøft stoff å trekke om min gamle sofa i, men å betal 1600 kr metern, når jeg trenger 7, er uaktuelt, he-he. Soafen har allerede kostet meg 7000 i kjøp, kurs, reparasjon og fjærer og strie og halm. Så det må bli noe skjitbillig:DDDDD Men en dag........ Lykke til med nytt hus, nytt hjem og nytt liv. Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. I love that pink swirly pattern. It would go so well with your new pink buffet!

  SvarSlett
 3. Ja, eg veit korleis det er å flytte med born, sjølv om vi har flytta i samme bygda, har det komme reaksjonar. Eldste var lenge sint på oss for at vi hadde solgt huset, og seinast i sommar ville han at vi skulle kjøpe det tilbake. Epletrea til ungane står der enda. Det er det einaste vi slit med å ha reist ifrå. Så små, men så viktige ting for dei. Vi kan kjøpe nye epletre, men det blir ikkje det samme. Det går over, og dei tilpasse seg etterkvart. (får bare håpe dåke ikkje må flytte igjen sånn som oss.....) Ta ein dag av gangen, og VER der for dei, det er det viktigaste du kan gjere!!

  Ha ei fin helg! Denne helga byrjar vondt, men vi får sjå fram til 90 års dag i morgon, og fotballcup på søndag.

  Stor klem

  SvarSlett
 4. Hei,koselig blogg du har. Takk for kommentar inne hos meg. Jeg har sendt deg en mail med forslag til ny header. Spent på hva du er ute etter og håper jg kan hjelpe deg!

  SvarSlett
 5. Heisann:) Det e eit tøft valg du har tatt for deg og ungane. Men heldigvis for at dei har blitt godt mottatt på skulen!!
  Eg e glad for at du har flytta heim jaffal, sjøl om eg egentlig ikkje kjente deg før;)Om da e litt trasige dagar heime og ungane e litt uttafor, så e da bare å ta turen inn te Løfall...om du trur da kan hjelpa:) Dørå står åpen:) (og her e jo ein hund som e veldig glad i kos!)
  Klem frå Wenche

  SvarSlett
 6. Malenuchi! How are you? Here poping up to say hello and delight myself with your beautiful chronicles of Rosendal! Girl, such amazing fabris! Loved the last two patterns, and.... well you know me... Kenzo's one :P. Is Julian enjoying his new bedroom? It looks fantastic! Hope all of you are super great and enjoing a super cool Sunday! Tons of love from this tropical corner of the world! XoXo

  SvarSlett

En melding er alltid hyggelig! Hit me Baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...