onsdag 20. juli 2011

Grått men ikke trist

Leiligheten jeg leier er ganske så fargerik. Den ble malt da huset var nytt for ca 15-16 år siden. Stua er lys lys aprikos. På bildene ser den ganske så oransje kraftig ut. Fargen på veggene er mye dusere enn det bildene viser.

 Rommet til Jenny er påfuglblått, eller teal, som det kalles på sånn ammerikans. Den fargen er så spesiell at jeg egentlig ikke helt vet hva den heter på norsk. Rommet til Julian er knall turkis.

 Jeg har carte blance til å male alle rom. Men jeg liker veldig godt alle fargene jeg. I stedet for å male om alle rom, surfer jeg nettet etter inspirasjonsbilder for å se hvordan man utnytter coral, teal og turkis best mulig. Skøna hem

Skøna hem

Legg til bildetekst


Det sier seg vel selv at jeg ikke finner mye inspirasjon til disse fargene på norske blogger. Joda, turkis begynner å komme inn i de hviteste norske hjem, men ikke som farge på veggene..... 
Derfor googler jeg teal home interior, coral home interior og turquoise (jeg må alltid sjekke om jeg har stavet det riktig....snakk om fingerheklingsnavn på tastaturet...) home interior. 

Badet derimot. Det er oransje! Eller bondeoransje. Knall oransje. Gruelig oransje.  OKER! 
Badet skal males om. Jeg har pusset opp rom før, men aldri planlagt fra bunnen av. 

Dvs. jeg har jo planlagt, men alle skisser og planer ligger i hodet mitt og egentlig så er jeg ikke så veldig flink å se for meg hvordan ting blir til slutt. Det har helst gått bra med mine tidligere prosjekter, selv om de ikke ble slik jeg trodde de skulle bli.

Så nå har jeg altså prøvd meg på et utkast til badet (eller mood board som det heter på sånn  utlandsk...noen som har forslag til en bra oversettelse?) .

Jeg har lyst å male veggene i en lys grå farge (lysere enn den jeg har brukt på mood board'n under her..). Den ene kortveggen har jeg lyst å male zikk zakk mønster på (eller Chevron som det heter.... på utlandsk. Noe som er greit å vite om man vil søke på flere inspirasjonsbilder). Jeg må nok til å male over zikk zakk veggen den i samme farge som resten av badet når jeg flytter ut. Er vel ikke helt forenelig med zikk zakk vegg i en utleieleilighet.


I Oslo har jeg en Chippendale stol lik den på bildet. Den skal males og får sin plass på badet. Foo dogs har jeg og. De er for øyeblikket bronsefarget men skal få seg et par strøk med mørkturkis/teal. 

Et stjernespeil hadde vært drømmen, men her må jeg nok lage min egen versjon. Har funnet noe på loppis jeg har tenkt å male i gull. Da mangler jeg bare en kommode jeg kan male gul, så er jeg i mål med møblene. :)

Hva synes du? Er du for sjokkert til å få sagt noe? Eller tror du dette kommer til å bli smashing?!

Takk til alle som er innom og en god klem til dere som tar dere tid til å legge igjen en kommentar! Det er alltid så hyggelig å høre hva dere synes av små og store tanker :)

Ha en fin Onsdag!

7 kommentarer:

 1. oh my.. I especially like the bedroom. it's so lovely. black & white bedding gives it a delightful touch of whimsy.

  SvarSlett
 2. Atte du! Rommet te Julian e GRØNT!! Kom og sjå vaskerommet mitt, så ska du få sjå...TURKIS:))

  Badet treng virkelig ein oppfriskning, det meste er bedre enn den mørke okeren.
  Spreke fargar og mønster du velger, så no e eg virkelig spent på resultatet:)

  Wenche v

  SvarSlett
 3. Hehehe, gledar meg til du kjem inn på badet med da zikk zakk mønsteret på veggene etter ein fuktig kveld på "byd`n" (les: fjordhotellet:-))
  AK

  SvarSlett
 4. Love all the images! Especially a painted floor! ...-Ann

  SvarSlett
 5. I'm a neutral person, but these images are fantastic, those happy bright colors are great.
  It seems strange so many colors in Norway, but you go and break the "rules".
  Hugs
  Tereza

  SvarSlett
 6. these vivid colors are wonderful! lovely selection. I'm off for a 2 week vacation. "see" you in August again. happy weekend and all the best with the new job

  hugs

  SvarSlett
 7. Hei Malena!
  I dag var jeg inne i en interiörbutikk her i Falkenberg hvor jeg bor. Og gjett hvem jeg kom til å tenke på der inne? Jo DEG :) Og hvorfor? Jeg fant en turkis luktlys/oljeting...sören, nå husker jeg ikke helt hva den het. Men fargen var nydelig, "tingen" var nydelig og den fikk meg til å tenke på din fargerike fine blogg og ditt blide vesen:) God lördagskveld! Fra Linda

  SvarSlett

En melding er alltid hyggelig! Hit me Baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...