Thailand

tirsdag 28. september 2010

Kjære dagbok 27.09.2010

I dag spiste vi det som sansynligvis blir årets siste utendørsmåltid. Jenny, Gro og meg dro til Botanisk have med pledd, moussaka, gresk salat og sjokoladekake. I kald, frisk og kjølig høstluft nøt vi ettermiddagens sitste solstråler fra en lysblå himmel. Straks sola gikk ned bak hustakene i Jens Bjelkesgate var det tid for å ta pleddet under armen og tusle seg hjem. På vei hjem gikk vi forbi "Due-hjørnet". Det er der alle Tøyens duene samler seg, og får mat og brød fra naboer. Naboer som ikke bryr seg og at man ikke skal mate by-duene. På Due-hjørnet fikk Jenny øye på en skadet due. Den ville hun selvsagt ta med seg hjem.

Hmmm..... følte jeg for å ta med en av "luftens rotter" for å ha den spankulerende rundt i leiligheten, med den ene vingen på slep langs gulvet? Nei.

Ville jeg heller velge å nekte Jenny å redde duen, og dermed utsette meg selv for 2 til 3 uker med beskyldninger og anklager om å være et menneneske totalt blottet for alt som kunne ligne på et hjerte? Høre og se tårer, snørr og utrøstelig bekymring over due jeg valgte å overlate til en sjebne der døden ville være eneste sikre utgang? Nei. Tror nok ikke det.

Dermed endte jeg opp med å ringe Fuglehjelpen. Nærmere bestemt ringte jeg til : " Hallåååå, det är Pälle från Fulhjälpen". En søt, men ubegripelig treg "fugle-engel" fra sverige. Joda. Pälle ville sende en kollega for å plukke opp duen. Men han kunne ikke komme før etter 1 time. EN time!! Hvor lenge skal man stå å vente på at en due skal bli hentet, når lekser og kveldsmat venter? Jenny nektet fortsatt å forlate duen. Pälle kunne desverre ikke fremskynde vår due i køen av hjelpetrengende fugler. Så vi ble enige om å putte duen i en eske og sette den i bakgården vår, inntil Pälles kollega ville komme den til unnsetning.

Phwe! Jeg skulle slippe å stå ute og vente i en hel time! En halv time går, og "Pälle från Fulhjälpen" ringer tilbake. Hans kollega hadde vært utenfor hos oss og leitet etter en eske med en due i. Men ikke funnet noen, så han dro videre på sin ridderlige ferd, for å redde Oslobys andre hjelpeløse fugler.

Jenny passer på duen og venter på Fuglehjelpen.

Men selvsagt, ingen fugl skal overlates til byens rovdyr og kalde høstnatt, så Pälle hadde rekvirert Falken for å hente Duen! Så ble det en lykkelig ending for alle likevel. Duen, Jenny, Pälle og Falcken  (som fikk 500 for jobben).

Og ikke minst meg, som ofret 1 time av kvelden min for å unngå 3 uker med anklager. Forhåpentlig vis vil min kjære datter huske det som en fin historie, eller kansje hun vil glemme den etterhvert? En ting er i hvert fall sikkert, og det er at om vi hadde forlatt duen ville hun husket på det for evig og alltid...... :)

mandag 27. september 2010

Et superfantastisk loppe-kupp!

På søndag var planen å dra på sopptur med broder'n som var på besøk fra Bergen. Han var i midlertid ute og ranglet lørdagsnatta og kom ikke hjem før kl. 9 på morgenen. Sååååå, jaaaa. Da ble det ikke sopptur kl. 10, kan du si! Ungene koset seg fortsatt foran TV'n og med div. spill da kl. passerte 11:30. De så ikke ut til å være nær tanken på å komme seg ut av nattøyet den neste timen. Jeg begynte å bli ganske rastløs, så da tenkte jeg at Onkel fikk være "sovende" barnevakt sånn at Mor fikk sneket seg på en liten luftetur. Helt alene i sola på en søndagsmorgen! Jippiii!!! Planen var å ta en "liten" tur innom markede på Birkelunden for å se om Elin fra HeddasKreativiteter var på plass, og være førstemann til mølla for å kjøpe de brukte interiørbladene hennes. Men Heddas fantastiske kreativiteter var ingensteder å se. Så da ruslet jeg rundt på måfå. Og hva skjedde?? Plutselig. Sånn heeeelt ut av det blå, kom jeg over dette fantastiske serviset!!

VENI,VIDI,VICI!

Japansk håndmalt servise for 12 personer med to suppeterriner, sauseskål og to serveringsboller!!
 Jeg har ingen anelser om produsent, eller hvor gammelt det er. Under står det noen Japanske tegn, eller kansje de er Kinesiske? Det er jeg ikke sikker på.... Hvis noen har peiling eller vet hvor jeg kan få sjekket det opp så tar jeg gjerne mot tips. Hmmm, egentlig ikke så nøye hvor det kommer fra eller hvor gammelt det er. Jeg kjenner at jeg er suuuper fornøyd med kuppet! Og serviset er helt nydelig og kommer til å være til stooor glede! 

fredag 24. september 2010

Jippi Cayey! Jeg fikk slått kloa i benken!

Jeg så denne søte fargerike lille benken i Rom 1,2,3 for et nr. eller to siden, men glemte den helt. Til jeg tilfeldigvis gikk forbi Åhlens i Torggata forrige helg! Bilen var langt unna, og da jeg spurte om jeg kunne få legge den av, fikk jeg nei til svar :(. De hadde solgt 20 av den på under en uke og nå var det bare få igjen. Jeg spurte om jeg kunne betale den og hente den senere på dagen, det gikk fint. OG Heldigvis for DET! Da jeg kom for å hente benken min, tok de den siste ned fra utstillingen! Jeg har egentlig ikke plass til den her på Tøyen, så nå står den bak døra på soverommet. 

God fredag alle der ute!

onsdag 22. september 2010

Hvorfor HelloHello Baby?

Vel. Jeg prøvde først å finne et godt "interiør-blogg" navn, som oppsumerte min stil og min personlighet. Det var enklere sagt enn gjort. De første ideene mine var alle opptatt. Da jeg endelig falt på ett-eller-anna+eklektisk lage jeg 3 forskjellige navn: EklektikaMe, Det eklektiske hjørnet og Interiørfusjon (som visst nok ikke har noe eklektisk i seg..). Men alle ble så formelle, eller hmmmm... hva skal jeg si? De var bare ikke helt meg. Så kom kvelden da jeg satt og jobbet med mitt første blogginnlegg... og bloggnavnet stemte fortsatt ikke. Det klang rett og slett en falsk og unaturlig tone i mitt øre... Det som så skjedde kan kort oppsumeres i denne diskusjonen på Facebook:

Så kort oppsumert med Gro sine ord: HelloHello Baby skriker riktig nok ikke "interiørblogg", men den er.... ikke bare litt Malena, men masse Malena, i følge meg og mitt musikalske øre.

HelloHello Baby kommer fra Telephone med Lady Gaga og Beyonce. Hvem er vel mer kunstnerisk, individuell og selvstendig enn Lady Gaga? Lurer virkelig på hvordan det ser ut hjemme hos henne? Hvis jeg skal dra paraleller så kan man vel si at det neppe finnes en mer eklektisk inspirasjonskilde en henne.
Desverre druknet denne UtRrrrooOoLiG VaKre kjolen i alt hysteriet rundt den idiotiske tåplige "kjøtt-kjolen" hennes...
Jeg har brukt to kvelder på å spore opp dette bilde og i jakten på bildet kom jeg (mellom alle kjøtt-kjole-artiklene) over denne artige linken Den skjulte meningen i Lady gagas video Telephone
(NB!: for spesielt interesserte)

House of Turqouise

Hei Alle sammen!

Sent sent i går (... ok.... det var i natt... jeg fikk ikke sove....) kom jeg over denne fantastiske bloggen! Jeg liker veldig godt turkis og lysgrønne nyanser. Denne siden er FuLL av Turqouise inspirasjon! Jeg har lenge klippet ut masse bilder fra ulike interiørmagasiner og limt dem inn i Drømmeboken min. Her kan jeg bade i turkis inspirasjon! Deler linken med dere og håper den er til glede for andre der ute :)

http://www.houseofturquoise.com/

mandag 20. september 2010

The world better prepare for when I'm a billionaire!

Legg til bildetekst
Naturfarger og gull. Dette bildet er hentet fra Drömhem & trädgård. Jeg synes rommet har en sval og god atmosfære.


Samme stemning, men litt mer luksus.... se mer på Belle Maison:
(link under bildet..)
http://www.bellemaison23.com/search/label/Accessories
 Lyst, svalt og ...sukk .... litt kjedelig?

Jeg kan ikke leve uten farger. ..og siterer Inger Johanne Mørck: "Farger er viktig for meg og helt avgjørende for trivselen. Jeg har stor tro på psykologien innen fargelære...." <3
 Kloke mennesker klarer ofte å sette ord på følelser man selv ikke klarer å spikre... I September/Oktober utgaven av Maison Interiør er det en stor artikkel med mange vakre bilder fra leiligheten hennes i Pilestredet. Sukk! Den som bare hadde et så godt øye for fargekombinasjoner!


Dette er fra en av mine favorittblogger:
Hvite vegger, etniske farger og interiør. Sånn skal det gjøres! :)

Det var alt herfra for i kveld! Ha en strålende uke :)

Mat,mat,mat :)

På lørdag hjalp jeg mammaen til Jennys venninne med et flyttelass. De er fra Vietnam og som takk ble jeg invitert på Vietnamesisk-lunch! LYKKE! Innbakt svinekjøtt og reke, en slags grøt/pudding med kylling  og chili og hvitløkssaus til å ha over.  Nam, nam, nam!

Inspirert av lørdagens lunch bestemte jeg meg for å finne frem en oppskrift jeg fikk av en indisk venninne for flere år siden. Hun heter Taj, er 67 og jeg har stående invitasjon til å ta med venner på middag hos henne. Vi betaler 200 hver og får 3 retters hjemmelaget middag som vi kan følge med på i mens hun lager den + oppskriften med hjem etterpå! I går laget jeg Indisk linsesuppe! <3 Enkelt og fantastisk godt.

Her er oppskriften:

Tajs indiske linsesuppe

2 dl mung linser
1/2 dl orange linser
3 grønne spansk chili
1 løk
ingefær (ca 5 cm)
en kløft hvitløk
1 strøken ts gurkemeie
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
koreander

Legg linsene i bløt i 30 min
Kok dem i 4 dl vann sammen med chili, salt og gurkemeie i 30-til 45 min.

Mens linsene småkoker finhakker du løken og ingefæren (knus gjerne ingefæren i en morter).
Skvis hvitløken. Dette skal brunes på svak varme i 15-20 min sammen med pepper.

Når linsesuppa er ferdigkokt har du løkblandingen oppi suppa og rører det inn.
Sett finhakket koreander i et lite fat på bordet og strø over suppa før du spiser.

Velbekommen!

søndag 19. september 2010

Loppemarkedet i Birkelunden

I dag har vært en herlig dag. Bror og meg har spankulert rundt i byen. Vi gikk fra Tøyen, forbi Botanisk Hage og bort til Grünerløkka. Gjennom flotte Sofienbergparken. Til slutt endte vi opp på.....
...søndagsmarkedet i Birkelunden. Her kan man finne de utroligste ting. For eksempel denne:
Er den ikke utrolig!

Eller disse vakre bildene her. Jeg har aldri vært særlig religiøs av meg, men Jesus-bilder fra før krigen rører noe i meg..... 
Vakre kinesiske slørhaler. Hmmm...kjenner at jeg angrer på at jeg lot være å kjøpe dette fatet.

Sigøynerpiken. Trenger ikke si mer....
Bortsett fra at dette var en bra kopi, malt på lerret med oljemaling. Det kostet 700.-

Takk til Hedda som selger sine brukte interiørblader for 30.- Det var LYKKE! Har brukt en liten formue på interiørblader den siste tiden...




Søte søte vakre små vaser fra 20-40 tallet. Men jeg fikk ikke prutet dem ned i ønsket pris..... sukk.








Hvem kan vel gå forbi her uten å kjøpe en bolle eller to?

Her er mine lopper fra i dag!

Jeg var utrolig heldig og fant disse englene gjemt bak noen andre bilder i en kasse.

Det er rett og slett godt og vakkert :)

Besøk av Arkitekten!

Hvertfall så nært det er mulig å komme en arkitekt! Broren min studerer på landskapsarkitekt skolen i Bergen. I går satt vi og laget de første skissene og skrev ned ideer. Første spadetaket på en prosess som kommer til å vare et par år er gjort! Brikken på bordet kjøpte jeg på Indiska på fredag. Den gir meg en anelse Missoni-vibber.... Jeg synes den er så fin!
Ved kjøkkenbordet er det alltid hyggelig å sitte. Kjøkkengardinene er ganske spesielle. De er sydd av mammaen til venninnen min. Jeg leier av henne og da hun spurte om hun skulle la dem henge sa jeg  jA! De er så IKKE meg! Men jeg digger dem, de er skikkelig sPrø, istapp-gardiner av avispapirstoff lissom'!?
Jeg har laget meg en drømmebok der jeg limer inn alle bilder som gir meg gode vibber. Skal jeg bygge et hus inspirert av noe som dette mon tro....?


Eller skal jeg la meg inspirere av Saunders?
Vi får se, jeg har et par år å drømme meg bort på (og spare/spise grøt), før jeg bestemmer meg.

lørdag 18. september 2010

I en bakgård på Tøyen

Når sola skinner er det godt å slappe av med en kopp grønn te i bakgården.

Jeg nyter sole ute. Koser meg og slapper av, selv om jeg ikke har hage eller en terasse.


Men utsikten kan jeg ikke skryte så veldig av ;)

lørdag 11. september 2010

Puter fra Indiska

Sent i går passerte jeg Indiska på Stortorget og fikk øye på disse putene! Dro rett tilbake så snart frokosten var fordøyd i dag tidlig. Nå har jeg en skikkelig frisk sommersofa med vibrerende asiatiske farger! Disse fargene blir nok utgangspunkt for farger for Jennys rom på Vestlandet.

Men.... den store drømmer for sofaputer i drømmehuset mitt er disse putene fra Missoni....

Er de ikke flotte?

...men ooo, så kostbare!

fredag 10. september 2010

Øst vs. Vest


Grunerløkka en strålende vårdag. Sukk, det kommer jeg til å savne.....

Men bytter det ut med dette:
..og dette.....
....åååååå, dette:

torsdag 9. september 2010

Buddha og Garuda


Denne Buddha figuren fikk jeg av min Tante fra Mahachanachai. I følge Thailandsk tradisjon kjøper man seg ikke sine egne Buddhaer, de sjenkes som gave i forbindelse med høytider og feiringer. Å gi en Buddha til noen har alltid en viktig symbolsk verdi, enten det er en stor Buddha, som denne, eller en liten amulett til å ha rundt halsen. Jeg er veldig glad i Buddha figurer, men har aldri kjøpt meg en. Endelig fikk jeg en av Tante da vi var i Thailand i Februar! <3

Min far var flykaptein i SAS. Tidlig på 70-tallet var han stasjonert i Bangkok. På en av sine
turer til Indonesia kjøpte han denne treutskjæringen av Garuda. Gudinnen på ryggen er Visnu.
Jeg elsker denne fantastisk detaljerte trefiguren!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...