Thailand

onsdag 29. desember 2010

Mobile uploads!

I dag kom en venninne av meg fra Sarpsborg på besøk. Denne dagen avtalte vi allerede tidlig i desember og plan for dagen var gallerirunde og middag etterpå. Et kulturelt romjulsinnslag med andre ord!

Første stopp var Nasjonalmuseet.
Her er det for tiden en fantastisk utstilling som er utlånt fra Kreml-museene i Moskova.
Desverre så er det ikke lov med bruk av kamera på Nasjonalmuseet. Men utstillingen anbefales på det varmeste! Masse vakre ikoner helt tilbake til 1400-tallet. Greskotodokse klær for biskoper og andre geistlige, brodert med perler og edelstener. En utstilling som gir et innblikk til en annen verden.....

Etter å ha vandret rundt mellom ikoner, kapper og gull fra 1400-1800-tallets Russland var vi klar for en kaffe.
Tenk! i dag har jeg tatt en kaffe i disse vakre omgivelsene! Kaffeen på Nasjonalmuseet er en vakker sal dekket av marmor fra gulv til tak. Marmorfigurene er en gave fra Frankrike. Årstallet husker jeg ikke...

Neste gang du er i Oslo, pass på at du får tatt deg en tur hit. En kopp kaffe i et stort, luftig og vakkert rom som marmorsalen gir en spesiell opphøyet stemning  (som Sol så godt beskrev det) man skjelden kan oppleve her til lands.
 Jeg følte meg litt som en dame av fin avstamming, og skulle helst hatt kjole med høyt liv, korsett og en søt liten hatt på snei.

Etter en varm kopp kaffe tok vi fatt på den korte, men iskalde spaserturen ned til Stenersenmuseet.

Der har de for tiden en utstilling av:


Marianne Heske
 Bildene var overraskende, uvanlige og veldig veldig fine. Bildene tatt med min mobil yter desverre ikke bildene rettferdighet i det hele tatt!! Derfor vil jeg anbefale at du tar turen selv, hvis du har den muligheten :)
Marianne Heske

Marianne Heske
Det var mangen flere vakre bilder, men med mobilkamera ble de desverre altfor dårlige til å legges ut her.


Marianne Heske
Hundrevis av små byster.

Marianne Heske
Små vakre ansikter, med forskjellige uttrykk.

Marianne Heske

Marianne Heske
Et hode, studere småhodene.

Marianne Heske (og Sol)
Hmmmmm, hva står det på prislisten mon tro??

Marianne Heske

Marianne Heske

Marianne Heske

Marianne Heske

Marianne Heske
Her var det til og med artige interiørtips!

Marianne Heske

Marianne Heske

Marianne Heske
Dette synes jeg var en flott måte å fremheve bilder på.

Marianne Heske
Faktisk var kunstneren selv på museet i dag. Angrer på at jeg ikke sa hei og fortalte henne hvor godt jeg likte utstillingen hennes. Den var full av overraskelser. Jeg likte veldig godt bildene hennes, med spennende metallisk uttrykk, innstalasjonen med sommerfulg-lyset, og videoinnstallasjonen som var i det innerste lokalet. Denne utstillingen vil jeg også absolutt anbefale til alle som bor i Oslo og til dere som skal på besøk hit!

Jeg liker å gå på utstillinger fordi det alltid gir meg en annen opplevelse enn det jeg forventer meg og det er jo det som er artig med kunst! Kunst utfordrer sanseneuventede måter. Jeg blir overrasket, glad og forfrisket av å gå på utstilling.
 Men ikke ta meg for en superkulturell person, det er jeg desverre ikke. Men heldigvis har jeg en venn som Sol, som inviterer meg med på utstillinger med ujevne mellomrom!

Etter Stenersenmuseet spaserte vi gjennom byen.

Forbi Spikersuppa, der ungene mine og meg pleier å stå på skøyter om vinteren.

Vi tok trikken fra Stortorget til Grünerløkka for å spise på Villa Paradiso.

Det er ikke så lett å få øye på bildet, men her steker de pizzaen i en svær steinovn som går langt inn i veggen. Ovnen fylles med ved og fyres opp tidlig på dagen, så tar de ut alt kullet og steker pizzaen resten av kvelden.
 Opningen til steinovnen ser du nederst på det svarte partiet midt på bildet.....

....men det ble ingen pizza på Villa Paradiso. Mobilen min ringte da vi stod og ventet på å bli betjent av Villa Paradisos hovmester. I andre enden av mobillinjen var det en iskald og forfrossen Jenny som lurte på om jeg hadde husket å legge igjen nøklene på Bunnpris slik som avtalt? Det hadde jeg jo ikke, så da mått vi praie første taxi fra Olav Ryesplass. 10 min. senere hadde jeg fått overlevert nøklene til Jenny og barnepiken, Thea. I stedet ble det middag på Samurai Sushi på Tøyen.

Herlig, friskt og lett etter all den salte, feite og tunge julematen!


Takk Solbjørg, for en kjempe flott og inspirerende dag!

Ønsker alle andre en fin kveld :)

(Jeg fikk tillatelse til å ta bilder av museumsvakten, for sikkerhetsskyld har jeg også sendt mail til Marianne Heske).




torsdag 23. desember 2010

Julebrev

Da jeg var i mine tidlige tyveår, sendte jeg julekort hvert eneste år. Jeg hadde en liste på 40 personer jeg sendte kort til, men da jeg ble småbarnsmor ble det mindre og mindre tid til julekort, og da Jenny ble 3 år ble det full stans på julekortutsendelsene. Men nå, etter 8 års pause har jeg endelig fått tid til å sende julekort igjen!
I går hjalp Julian meg med å klistre frimerker på konveluttene. Heldigvis er det andre tider nå, så han slapp å slikke i seg litervis med bitter frimerkelim sånn som vi måtte i gamledager.

Kjære bloggleser!

Nå er snart 2010 ferdig og ett nyt år står for døren.

Julian går nå på første trinn. Han var veldig klar for å begynne på skolen etter sommerferien. Overgangen fra barnehage til skolen gikk veldig fint. Han stortrives, og særlig med å få mange nye venner på sin egen alder. Livsmottoet hans ser ut til å være: «en hver fremmed er en potensiell venn!» Han går på fotball og i vår spilte han i sin første fotball-cup. Det var stoooor stas da alle deltakerene fikk hver sin pokal! Og en stolt mamma!

Jenny går nå på 5. trinn. Hun er i ferd med å bli tenåring allerede og blandt de flinkeste i klassen i følge kontaktlærer. Jenny er min rake motsetning. Hun er pliktoppfyllende med alt som er skolerelatert. Som alenemor er det ikke alltid like enkelt å ha god tid på morgenen, men Jenny passer på og er hysterisk opptatt av å komme tidsnok til skolen hver eneste dag. Jeg forstår det ikke helt... jeg som alltid kom 15 min for sent, stadig glemte jeg gym og badetøy, jeg gjorde lekser med ujevne mellomrom og var storsett ubekymret over det hele..... men heldigvis er ikke Jenny sånn, jeg er veldig stolt av flinke jenta mi <3

Selv jobber jeg på mitt tredje år som logoped i PP-tjenesten i Oslo. Det er en fantastisk spennende jobb, med mange forskjellige utfordringer. Valg av utdanningsretning var riktig, endelig fant også jeg min lest her i livet. Vi tre bor sammen med Molly Pus i en varm og koselig leilighet på Tøyen i Oslo. Sommeren 2011 er planen å flytte hjem til Rosendal. I dag sendte jeg min første jobbsøknad til PPT -kontoret i Kvinnherad. Nå går jeg å venter i spenning på svar første uka i Januar......


Helt til sist vil jeg ønske de tre siste følgeren velkommen!
Solveig <3,
 og danske Fru Hygge!
 Hjertelig velkommen, jeg synes det er veldig stas å få nye følgere :)))
Jeg kan anbefale en titt innom begge bloggene, I en Eske lager fantastiske tegninger med en helt spesiell teknikk som kalles prikking, og Fru Hygge lager de sjønneste støffa bamser og små figurer. Begge har ting som står høyt på ønskelista mi! Stikk innom begge å ta en titt, hos I en Eske er det til og med en Give Away på gang! :

God Jul og de beste ønsker for det nye året til alle som er innom!

P.S.!
Fant akkurat ut at Solveig (Kvardagsgleder) også blogger! Ta gjerne en titt, jeg har ikke fått tid til å surfe rundt der inne enda, men hun er jo fra Baroni-bygda, og da må det jo bli bra ;)


mandag 20. desember 2010

Ball nr. 3

Som nyfrelst hekle-entusiast blir jeg stadig inspirert til å gå i gang med nye prosjekter. Siste inspirasjonskilden kommer fra bloggen Kreative Kvinner. Inne hos dem er det utrolig mange flotte og inspirerende innlegg. Da jeg så denne puta her tenkte jeg at jeg må da kunne klare å lage sånne blomster?
Det blir flere og flere baller i luften, ettersom jeg bare MÅ prøve å lage en lapp, eller en blomst, før jeg fortsetter på mitt aller første prosjekt (Ball nr 1) som var disse bestemorsrutene her:

Men jeg har kommet ganske langt. Nærmer meg ca 40 lapper i disse fargene. Synes det er et fint "evighetsprosjekt". Jeg tar sikte på at dette teppet er ferdig en gang til sommeren...

Jeg prøvde meg på blomster, og fikk det til. Fargene er litt annerledes enn på puta. Lilla og Rosa i stedet for Rosa og Rødt.... er ikke helt sikker på om jeg har gjort det rette.... men det var så artig å hekle blomster at jeg stadig må hekle meg en blomst til innimellom Ball nr 1 og Ball nr 2, som er disse sol-rutene her...:

Jeg fikk inspirasjon til disse bestemorssrutene med solskinn i midten inne på bloggen Alvorada.

Dette har jeg bestemt meg for skal bli et babyteppe! ..og det nærmer seg ferdig, mangler bare 6-8 lapper til! :)

Men her er altså mitt siste prosjekt, Ball nr. 3.
Helkede roser som skal sys sammen til en pute. Oppskriften finner du på Drops Design.

Jeg prøver å unngå å unnskylde meg for alt mulig ting, men i dag må jeg bare unnskylde den dårlige blidekvaliteten... Årsaken er en blanding av middels bra kamera, dårlig lys og en amatørfotograf (meg).

Men jeg fikk da formidlet det jeg ville uansett! Så da er jeg samlet sett ganske nøgd! :D

 Nå skal jeg i gang med å skrive julebrev. Dere vil jeg anbefale å ta turen innom Marihøno. Hun har et nytt innlegg med utrolig vakre bilder! Den jenta kan fange lyset! <3

Ha en strålende kveld alle sammen, og takk for alle hyggelige kommentarer! Skulle gjerne hørt fra enda flere av dere, det er jo så hyggelig at du er innom.


lørdag 18. desember 2010

En helt ualminnelig lørdagsformiddag :)

 Da vi stod opp forrige lørdag hadde vi ca 100 forskjellige ærend å gjennomføre før Jenny skulle avgårdet til Mormor på overnatting og jeg skulle på det årlige Venners Venner-julebordet som en venninne og meg arrangerer hvert år.

Vi kom sent ut av senga og løp rundt hverandre med det totale kaos i hodet. Ok! Mat først! FROKOST!!! ...og hvordan så det ut på kjøkkenet? Ikke sånn at vi fikk noe videre lyst til å lage frokost nei... der måtte det ryddes først.
Da sa Jenny: "Mamma, har du lyst å dra på Kaffebrenneriet og spise frokost der?" Jenny får ofte sånne STRÅLENDE ideer! :D

Da vi glade og lystige kom ut, sank midlertid hjertene våre betraktelig da dette synet møtte oss......
En fullstendig nediset bil! Vi snudde neste, men kom på hvordan det så ut på kjøkkenet.....
Nediset bil.
Vi gikk løs med hver vår isskrape....

...og etter 15 min med skraping og (unnskyld..) bil på tomgang, kunne vi endelig sette oss i bilen og kjøre til Løkka!

Der invisterte vi en liten formue i en herlig frokost! Dobble latte (koffeinfri) Kish, Kylling baguett, Kanel briosh og yoghurt med mango culis og havre/nøtteblanding. (Har nok stavet halvparten feil her... er jo så mye avansert på menyen på Kaffebrenneriet....) Åååå så godt det er! :D


Når frokosten var fortært satt vi oss i vinduet å så kjente og ukjente trave forbi og gjennom Olav Ryesplass. To fra skolen til Jenny og Julian var i parken med nisselue på, og solgte kalendere for Gruner IL. Det minnet oss på at vi også fortsatt har noen kalendere å selge...

Kaffebrenneriet ligger i samme lokale som Granit. Granit er en veldig kjekk butikk som har alt du trenger for hjemmeorganisering av bad, bod, kjøkken og kontor.
Utsikten til Olav Ryesplass.

Et lite bruks-tips. Tomme hermetikkbokser som lysholdere!

Ha en strålende lørdagskveld alle sammen og takk for alle hyggelige kommentarer! Som alle andre her i bloggeland synes jeg det er kjempe hyggelig med tilbakemelding eller bare et lite hei! Lurer jo så veldig på hvem dere er og hva dere synes.

Klem fra meg!




onsdag 15. desember 2010

Marihøno

I dag vil jeg introdusere dere for en fersk blogger fra hjembygda mi.
Min kjære varme, inspirerende og kreative formingslærer fra den tiden jeg gikk på Rosendal ungdomsskole!

 Marian sier om bloggen sin:

I mitt "Blogglandia" vil eg dela litt av det som opptar meg: Interiør, skapande aktivitetar ( helst det eg lagar på symaskin ) og kanskje ein og annan smakebete frå kva ein time i Kunst- og håndverk kan innehalda.

Ofte seier eg at " Vi bur i eit eventyr", og med det landskapet vi er omkransa av, vil nok bloggen også bli farga av det!

Foto: Marian T.



Besøk Marihøno!
Her er vakre bilder og inspirerende inlegg og mer kommer etterhvert!

Ha en strålende onsdagskveld i mørket :)

mandag 13. desember 2010

Julekrone

Jenny og meg har latt kreativiteten blomstre på lysekrona fra Ikea.

Det blir i stedet for Juletre i år. Drømmen hadde jo vært å hatt et som ett av trærene fra dette innlegget, men det har vi desverre ikke plass til her.

Veldig lei oss for det, men er mulig vi setter bort den lille ørelappstolen og skaffer oss et lite, lite juletre likevel. :)
Vi får se... på julaften skal vi uansett bort til Mamma. Der var vi i fjor også, og juletrepynten min er fortsatt hos henne.

Ha en riktig god kveld alle sammen som er innom!


Heksagonfliser

Jeg drømmer fortsatt om hvordan huset mitt skal bli når jeg en vakker dag får bygget det! På badet ønsker jeg meg sekskantede fliser. Er ikke ofte jeg kommer over blider med heksagonfliser, men her fant jeg ett på House of Turqouise.


Har du sett blider med sekskantede fliser noe sted?

Tips meg gjerne om det!

Ha en strålende dag, og takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen.
Det alltid gjør dagen litt hyggeligere!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...