Thailand

mandag 26. desember 2011

Lett og ledig mellommat i romjula

Christmas is a time for tons of food. 
I have some light favorites that I love to make in between or as substitutes on days that I feel really stuffed. Here at two of my favorites: Broccoli with Chili (a recipe my lovely Aunt Thon in Thailand allways makes for me when I am in Maha Chan A Chai).

The second dish is a light fruit salad from my all time favorite breakfast place in Oslo, Villa Paradiso.

I have not translated the recipes but if you want it just leave me a comment at the end. :))


Jula består stort sett av tungt fordøyelig mat. 
Jeg er fylt til randen av ribbe, pinnekjøtt, riskrem, julekaker, gløgg, rødvin og kopp etter kopp med kaffelatte. Broder´n har Nespresso-maskin og den putrer og går sent og tidlig. 

Da er det veeeeldig godt med noen lette måltider inn i mellom. 


Her er to lette måltider jeg har lagt min elsk på den siste tiden:


I

Brokkoli med Chili

Denne retten lager alltid Tante Thon til meg når vi er hjemme i Maha Chan A Chai på landsbygda i Thailand. Tante Thon er en fantastisk kokk som kan alt av tradisjonell mat fra Isan-provinsen. 

Er du i Thailand spør etter Isan-food på resturantene. Det er Thailands svar på Cezhuan-provinsen i Kina og det er det beste kjøkkenet i Thailand.

I Thailand bruker man Brokkmini til denne retten, men vanlig norsk brokkoli går og helt fint!
(Brokkmini er lange og tynne. Har sporadisk sett dem i norske butikker og). 


Du trenger:

 En halv brokkoli i biter 

 (Bruk den øverste delen av stilken og).
Slepp brokkolibitene opp i en kjele med kokende vann.  
La dem koke i 3 min og ha dem over i stekepanna.

En spansk Chili kuttet i (skrå) biter.
(Spansk Chili er ikke så sterk og kan spises. 
Bruk Chili i retten selv om du ikke skal spise den!).

En fedd hvitløk

5-6 ss rapsolje

Salt pepper og en ss soyasaus.

Bland alt i stekepanna og svisj det rundt i 2-3 minutter på sterk varme. 

1-2-3 klart!! Spises med en gang. Dette er en skikkelig snadderlett og krispy lunch!!





II

Fruktsalat med Tyrkisk yoghurt, nøtter og honning.

Dette er en versjon av Villa Paradiso´s fruktlunch.

Villa Paradiso er en av Jan Vardøen´s resturanter på Grunerløkka. 
Hvis du er i Oslo er dette stedet å gå om du skal spise Italiensk pizza, stekt i orginal pizzaovn. Pizzaen er viden kjent og du bør bestille bord om du har lyst å slippe å vente.

 Villa Paradiso har noen smashing frokost og lunch-retter og. Dette er min frokostfavoritt!

Du trenger:

Melon
Eple
Banan
Druer
Appelsin 
(eller mandarin).

(I dag har jeg plussa på granateple siden de røde frøene gir en fin Juletouch til fruktsalaten).

Tyrkisk youghurt eller vaniljejoghurt.

Hakka nøtter

Flytende honning.

Skjær alt i biter, ha på youghurt, så nøttene og en dæsj med honning på toppen.
( ...ja viktig med rett rekkefølge, da ser den så fin ut og den blir ordentlig Villa Paradiso-isk).

 En herlig kopp med latte (i Vernon Panton-kopp) har og sneket seg med i frokosten min.

Nam nam! Aroy mak mak!, as we say in Thai!


Når du har spist vil du føle deg lett, ledig, fresh (og klar for en joggetur! ;) )

Så langt har vi fått trim og frisk luft når vi har gått ut med søppla. Den er det veeeeldig mye av nå i jula!

So far all the exercise we have got this Christmas is when taking out the garbage. 
But after dishes like this I  feel like jogging! Yeah for sure!

Did you get what you wished for for Christmas? I know I did! I might post about it to morrow :)

Fikk du det du ønsket deg til Jul i år? 
Det gjorde jeg! Flere av tingene på ønskelista mi gikk i oppfyllelse. Kanskje jeg skal blogge om det i morgen??

Ha en trivelig kveld og en fortsatt god romjulstid alle sammen!




2 kommentarer:

  1. Mmmm - det så godt ut. Mamma brukte alltid å lage fruktsalat til jul :-) Kos deg videre nå i romjula. Klem fra Eva :-)

    SvarSlett
  2. hei hei,ser ut som du storkoser deg:)
    har ikke vært så mye julemat ennå...bare ribbe.men har juleskinke og lutefisk som skal fortæres:)
    kos deg videre og en kos nyttårsaften til dere
    og takk igjen fot kjempefint julekort:)
    klemklem

    SvarSlett

En melding er alltid hyggelig! Hit me Baby!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...