Thailand

lørdag 27. august 2011

Stuebilder og andre småting...


Plutselig føles det så rart å skulle blogge om min egen stue og hvordan jeg har det hjemme. I Oslo så er man så anonym, selv om jeg vet at mange av mine lesere er mennesker jeg kjenner var det ikke dem jeg traff når jeg gikk på butikken, på jobb eller ut på by'n en lørdagskveld. Men jeg fortsetter med bloggingen jeg.... :) Her kommer bilder fra stua mi og noen av loppe/brukt funnene fra denne våren.
Vel, først må jeg jo bare nevne (igjen) at jeg er så utrolig glad for å ha "fått" tilbake det gamle kinesiske bordet mitt. I midten er det innfelt en grønn såpestein. Bordet kjøpte jeg på butikken (Panda) jeg jobbet på da jeg studerte og jeg husker at jeg måtte jobbe i månedsvis for å nedbetale det. Veldig smart å jobbe på interiørbutikk ved siden av studiene ja... 
Buddha'en min! <3
Endelig fikk jeg en Buddha. Som noen av dere har fått med dere tidligere så kjøper man ikke Buddha til seg selv som Thailender. Det er noe man får i gave som en velsignelse fra familie og venner. Jeg elsker disse vakre statuene og har ønsket meg en i alle år. Denne fikk jeg som innflyttningsgave av en venninne. Den var hennes tidligere. Hun kjøpte den på en ferietur i Spania for flere år siden fordi hun falt helt for den. Det betyr enda mer for meg at hun ville gi den i gave til meg enn om hun hadde kjøpt den ny på en butikk. Tusen tusen takk Lene! Det er den vakreste Buddha jeg har sett og den betyr masse for meg.

Ikat-putene mine har jeg kjøpt på Milk & Cookies.ca på Etsy. 
Den butikken har så utrolig masse fine putetrekk! 
Vedsiden av tv'n henger en lampe jeg fant på Sinsen brukt.
Lampa fikk jeg øye på da jeg var på vei ut fra Sinsen brukt siste gangen jeg var innom der før jeg flytta fra Oslo. Jeg var innom for å hente en hvit rotting elefant som jeg hadde sikla på i et halvt år. Lampa lå stuet bort i en krok og jeg fikk den for en 100-lapp. Den kan enten henges på veggen....
...eller man kan skru av toppen og bare bruke den som bordlampe. Inntil videre har jeg hengt den opp ved siden av tv (se bildet over). 
Fra Absolutely beautiful things
Disse stolene har vært på radaren min ganske lenge nå. Faux bamboo Chippendale Chair.
 Kan liksom ikke helt forklare hvorfor. Noen har spurt meg om jeg har stol-fetish. 
Hehehe, tror egentlig det er en grei måte å forklare min hang til stoler på. Jeg elsker stoler!

designed by Grant Gibson for the San Francisco Elle Decor Designer Show house
Det er liksom noe med det rutete bambus mønsteret....eller noe...
De er ikke så lette å oppdrive her til lands. Så om noen vet om noen har stoler stuet vekk et sted og vil kvitte seg med dem, så si gjerne fra! Drømmen hadde vært 6 eller 8 uten armlene til en spisestue.


Ada and Darcy 
Liker veldig godt disse som er malt og har fått seg en myk pute.

Ada & Darcy

Ada & Darcy

...så du kan jo bare forestille deg hvor glad jeg ble da jeg fant denne stolen på Finn i April! Selgeren ville ha 700.- for den. Det synes jeg var veldig mye. Men etter mye frem og tilbake gikk han med på å selge den til meg for 500.- 

Lykke lykke! Den glade eier av en Faux Bamboo Chippendale Chair!

Som med flere andre bruktfunn jeg har, strever jeg med å male orginale møbler... Av en eller annen grunn liker jeg at ting beholder sitt opprinnelige uttrykk, jeg føler på en måte at jeg forringer verdien på møbler når jeg maler i moderne friske spreke farger....

Men de er jo så fiiiine når de er pusset opp! 
Jeg skulle egentlig hatt to av alt... et sett til å bevare og ett til å male....
Noen som har en gigantisk villa jeg kan flytte inn i?

I kveld er det taco, film og sofakos med barna som står på "tavleveggen". 

Takk for at du var innom her!
Hva skal du gjøre i kveld?

tirsdag 23. august 2011

Kjære dagbok Dear diary


Nå har vi vært....nei. Nå har vi bodd i Rosendal i åtte uker. 6 av dem har vi hatt ferie og bare levd et bedagelig slaraffen liv. Spist mye mat deilig sommer mat, vært sammen med venner og familie. Ungene fikk seg venner etter første uka og jeg har gledet meg over at de nå har fått samme friheten til å løpe ut å leke som jeg hadde da jeg var barn. 
Så langt føles flyttingen mer som en lang ferie, men nå har hverdagen innhentet oss. Jeg begynte i den nye jobben for halvannen uke siden. For første gang i mitt liv har jeg gjort et jobbskifte der jeg har gått over i en jobb jeg kunne fra før! (og jeg har hatt endel forskjellige jobber... kontormedarbeider, kokk, lærer, servitør, bartender,reisekoordinator, regnskapsmedarbeider, jobbet i interiørbutikk og til og med booking ansvarlig samtidig som jeg studerte). De tre siste årene i Oslo har jeg jobbet som logoped og som pp-rådgiver. Det er veldig godt å skifte jobb til noe man mer eller minder mestrer fra før. Her har jeg like dyktige, inkluderende og trivelige kolleger som da jeg jobbet i Oslo og ser at jeg har store sko å fylle.
 Godt å ha noe å strekke seg etter! 

Barna har nå gått en uke på skolen og så langt er det bare fryd og gammen. Det har gått over all forventning. Jenny fikk endelig treffe og bli kjent med jentene i klassen. Hun har invitert med seg hjem og vært så flink til å gå inn for å bli kjent med alle i klassen. For Julian er det den enkleste sak i verden å få nye venner. Han ser på en hver fremmed som en potensiell (beste-) venn og er like entusiastisk over alle nye mennesker han møter. 
Men selvsagt har de lengtet tilbake til Oslo. Selvsagt har de felt tårer over venner de ikke får se like ofte, og over byen de er så glad i. Heldigvis er de ikke sinte på meg lengre. Den fasen gikk vi gjennom i Oslo i vinter. Jeg var dum, egoistisk og tenkte bare på meg selv. De gråt og nektet å flytte. Men da de innså at mamma hadde bestemt seg og at det ikke gikk å protestere på flytting roet det hele seg ned. Men fortsatt er det nytt å bo her i Rosendal. Så jeg er forberedt på at det nok blir noen runder til i løpet av året.
...eller kanskje blir livet så godt at vi finner roen og tilhørigheten før det har gått et år.. bare tiden vil vise. 
Da jeg skulle flytte sa en venninne, som og har flyttet fra Oslo til landet, til meg: "Det kommer til å bli så godt for dere Malena. Alt går så mye langsommere utenfor byen. Det er så mye mer tid." og det har jeg allerede merket. Det er nesten vanskelig å forklare følelsen. Den kan nok bare virkelig forstås når man har opplevd det. 
Jeg koser meg med å kjøre rundt på veien i 60 km/t. Jeg har like lang reisetid som jeg hadde i Oslo. Men her er det bare en vei fra A til B og det går ikke så veldig fort på den veien heller. Den har ingen lyskryss og bare 2 rundkjøringer. Når jeg kjører til jobb kan det hende at jeg kjører i kø sammen med 5-6 andre biler og jeg har enda ikke hatt en ambulanse eller politi på utrykning hylende opp bak meg. Og jeg tror ikke jeg kommer til å oppleve det sånn med det første heller. I Oslo var det en daglig hendelse, og alltid like stressende i trange bygater med biler over alt. Veien jeg kjører her har utsikt til Hardangerfjorden og den går forbi gårder, bakker og sjø. Små bygder. På et sted kjører jeg forbi to esler som tusler rundt på et stort jordstykke, eller de bare står ved gjerdet helt nede ved veien og titter litt sørgmodig (som esler jo skal gjøre) på alle bilene som kjører forbi. 
Leiligheten er veldig koselig og fargerik! Det er jeg ganske fornøyd med siden jeg nå får prøvd ut forskjellige farger og brynet meg på om jeg får til å innrede fargerike rom.

Her er en liten samling minner. En grønn koreansk tekopp jeg fikk av en venninne for mange mange år siden. En gatestein fra Lisboa og en nydelig Bavarian-mini-vase, et loppefunn fra Hasle skoles loppemarked i mai.

Julian læxser'n.
I sommer har frokostfavoritten min vært fruktsalat med cottage chees, vaniljeyoughurt, honning og makademia  nøtter.
Oppskriften er fritt gjendikta fra Villa Paradisos frokos-frukt-bolle. 
By folk fisker.... City folks out fishing....
Enda en solnedgang. Yet another sunset.

Kjøkkenkroken vår. :)
Solnedgang. Like dramatisk som et Nerdrum-maleri. Er det ikke helt helt fantastisk?

Familiebesøk av kusiner <3 Family visit by cousins.





...og selvsagt. Molly lever et lykkelig katteliv. Nyter friheten, men er fortsatt glad i menneskene sine og kommer trofast hjem hver kveld.

Div loppefunn fra en av mine runder i våres. Den ene vasen er en gave (egentlig til Jenny) men jeg var raskt ute og beslagla den miste blå vasen. (Elsker blå "ming").
Her er mitt rosa vidunder. Hehehe! Er veldig fornøyd. Synes virkelig den piffer opp kjøkkenkroken! Jeg var ute en tur på lørdag og to damer kom bort å nevnte at de hadde vært innom bloggen min og sett skjenken. De synes den var kjempe fin! Tusen takk! Jeg har tenkt på det flere ganger og synes det var utrolig hyggelig opplevelse. Hmmmm! Når jeg tenker på det så ble det vel faktisk laget en avtale om at jeg skulle komme innom og kikke på et skap som står på en låve også! Det må jeg finne tid til i helga :) Har jo ingen ting jeg skal gjøre uansett.... ah! Bliss altså! 
Solnedgangene her i Rosendal er noe for seg selv.... sånne kvelder har vi rett som det er. Alle like forskjellige....

....og alle like vakre.

Nei, jeg kommer nok ikke til å angre på at jeg tok med mine små og flyttet hjem til barndomsbygda. Her er det så godt å være og vi har blitt tatt så godt i mot. "Du høyre liksom heima her du Malena" var det ei som sa til meg i dag. Det varmer like mye som en rosa solnedgang.

No, I will never ever regret that I took the kids and moved back to my childhood villageIt is a good place to be and we have been so well received by the community"You belong here Malena, its sort of right that you are back here" someone told me todayIt warms just as much as a salmon red sunset.

Natta, see you soon:)

Var vel en grei oppsummering det eller? Noe mer dere har lyst å vite? Si gjerne fra :)

Natta, vi snakkes snart :)

fredag 19. august 2011

Rainbow Rosendal


Simply too good not to share. All photos by Trude Tveitnes.

Regnbuen over Rosendal, Malmangernuten.  

Rainbow over The Malmangertop in Rosendal.


Just had to share this amazing photos taken by Trude Tveitnes with here mobilecamera!

This weekend I have my two brothers visiting. 
We are just hanging out, drinking beer and making lots and lots of Thai food. 
 Family is bliss :)

Have a lovely weekend all lovelies out there :)


And a special happy birthday wish to Macarena with the lovely and allways inspiering blog Chic and Posh!

onsdag 17. august 2011

DIY

Hi and welcome!
After my DIY project was featured on Better After I have had a lot of visitors from all over the world. I am so grateful that Better After decided to feature my DIY.

If you like my DIY be welcome to check out the other projects I have done by clicking on the right side bar  under Ettiketter and DIY before and after (...or by clicking here).

Even thoug its been a while since I made this post I would love to hear what you think and please let me know if you have any questions! 

Thanks for taking the time to visit! and
Have a lovely day :)


Nå er det virkelig på tide å komme i gang med bloggingen etter ferien. Håper jeg fortsatt har noen der ute som følger med :)

Jeg har hatt 6 herlige uker med ferie etter at jeg flyttet til Rosendal.
 Det skal jeg selvfølgelig fortelle dere alt om, men i dag har jeg tenkt starte opp høstens innleggsrunde med et Gjer da sjøl-prosjekt jeg har hatt gående i sommer. 
Det startet med at jeg manglet skap plass på kjøkkenet.
 Jeg fikk overta disse to treskapene fra noen gode venner. Tusen hjertelig takk! <3
Jeg fant ut at jeg ville teste ut en litt skriiiikende farge som ville passe til det runde messing fatet og til fargen på veggen.
Valget falt på en dyp rosa bengalakk (ja jeg liker å ha skinnende flater...). Bena på benken fikk jeg kjøpt fra smedbergs.com. En svensk produsent som lager ben til skap, stoler og bord. Bena er 22 cm lange og kostet 60.- pr. stk. Bena malte jeg i gullfarge.
De blå glass-knottene fant jeg en dag jeg var innom Årmann i Rosendal. Inni skapet har jeg limt inn tapetprøver fra Pip studio og hyllene er malt hvite.

Det er forskjellig høyde på hyllene inne siden noen av vinglassene mine er høyere enn de andre...
Fiiiiine blå glass-knopper fra Årmann! Kjærleik!


Sånn ble det når det var fiks ferdig på plass :D Jeg er strålende fornøyd jeg! Og det til tross for at jeg for 2 åre siden ville ha blånekta om noen hadde påstått at jeg likte rosa.



Nå ble det bare et full fart bilde i dunkelt kveldslys og uten stæsj og nips på toppen, så det ser litt stusselig ut der det står. Men det skal jeg seff fikse på ganske snart. Men nå er det en halvtime til med sofa kos før jeg skal legge meg. I morgen skal jeg lage en full oppdatering på hvordan vi har hatt det i sommer og hvordan de første dagene med jobb og skole har vært!

Ha en fin kveld! Ses i morgen kveld :))

P.S. Stor takk til Drømmemannen som limte sammen skapene slik at to ble ett, satte på bena og ordnet hylla for meg.
I love u helten min! <3 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...