Thailand

søndag 26. juni 2011

Kjære dagbok - Siste uka i Oslo før jeg flytter

Tiden flyr avgårde.
Det er hundre ting å ordne i tiden før jeg skal flytte. Mange venner og kolleger jeg skal sier hade til, eller; ses igjen. Jeg liker Ses igjen bedre. Jeg blir jo ikke borte fra Oslo for evig og alltid! Mamma blir boende i Oslo (inntil videre..jeg håper å få lokket henne med vestover etterhvert...).

Mangen tanker og følelser melder seg nå som flyttedagen nærmer seg.
Siden september 1997 har jeg bodd i Oslo. Det blir 14 år...Jeg flyttet hit for at mamma ikke skulle være alene i byen. Langt fra barna sine og alle hun kjenner. Det ene året etter det andre fløy forbi og nå er det to barn, to feilede forhold, en batchlor og en mastegrad senere. Som ung, naiv og nysgjerrig på livet kom jeg til Oslo uten å ane hvordan livet mitt ville utvikle seg de neste 14 årene. Mine drømmer fra tenåra var langt langt fra det livet som utfoldet seg foran meg i Oslo. Som ung så jeg for meg at jeg skulle ha en rød liten sveitser villa. Hvitt stakitt gjerde, og et lite hønse hus i hagen. Rosebuskene skulle velges ut fra duft og ikke farge. Jeg skulle sitte i hammock på terassen sammen med mannen min og se barna leke i hagen.

Akk, hvordan i all verden kunne jeg tro at å reise til Oslo var ett skritt nærmere denne drømmen?? Sannheten er vel at en målrettet plan og fokus på å nå mål ikke var Malena S. Skaale anno 1997. Malena S. Skaale anno 1997 var nok ganske impulsstyrt..... Jeg er en god del erfaringer rikere, både positive og negative.
De siste ukene har vært travle, møter på skolen til barna, sommerfest både på jobb og på skolen. Avskjedsfester og middag på byn med venner som ikke rakk festen(e)...Jeg har til og med vært i Rosendal på sommerfest med de nye kollegene mine. Tenk at de inviterte meg! Det var en utrolig hyggelig kveld og et veldig fint første møte med nye kolleger.
Nå har jeg bare 4 dager igjen i Oslo. (HVA?!! Hjelp! Er det mulig??! Det ble liksom så virkelig når jeg satte det på "papiret.." 4 dager igjen.....) I morgen skal jeg først på jobb. Deretter bytte fliser på Megaflis for mamma. Flislegge tereassen hennes. På kvelden skal jeg ut å spise en siste "hade-da-Malena-vi-ses- igjen"-middag med 3 venninner. Jeg har fått velge sted. Det blir en av mine favorittsteder; en Japansk resturant i Torggata. Tirsdag skal jeg hente ny dusj som mamma (les: meg) skal sette opp på badet. Så må jeg hente kasser og pakke de få tingene jeg har (klær, litt bøker og leker til barna) i leiligheten til mamma. Alle de andre tingene mine har stått i mammas kjellerbod de 3 siste mnd. Jeg gleder meg til å pakke ut livet mitt fra eskene når jeg kommer til Rosendal. Onsdag blir det og en halv dag på jobb for å kjøre den nye logopeden rundt på skolene mine. På onsdagskveld kommer noen venner fra Rosendal som skal hjelpe meg å få tingene mine over fjellet. Vi skal først tilbringe torsdagen i Oslo og vise frem Jenny og Julians favorittsteder i byen (Hopp i Havet, Colosseum kino og Hai Kafè). Torsdags kveld pakker vi i bilene og fredag morgen kjører over fjellet.....

Tenk på fredagskveld er jeg atter en gang 100 % Rosendøl. Sukk så godt det gjør i hjerte mitt når jeg tenker den tanken. Og barna mine skal gå samme skoleveien jeg gikk i 9 år. Leiligheten vi skal leie ligger rett bortenfor tomten min og barndomshjemmet mitt. Der skal Julian og Jenny tusle forbi på vei til skolen. Sukk, så god følelse! Tenk at det skulle komme en dag de de begge skal gå samme skolevei som meg :)


...og sånn på tampen så må jeg jo vise dere mitt siste loppefunn..... Det er noe jeg har sett flere ganger på utenlandske blogger. Et rotting-elefant bord!
Chinoiserie Chic

Er den ikke aldeles og totalt søt?! Vi hadde en sånn i keramikk da jeg vokste opp.
Jonathan Adler
Malena S. Skaale
Og nå fant jeg min egen! Selvsagt på Sinsen brukt. Den har stått der i nesten ett år. Men jeg fikk ikke prutet den ned. (Har som prinsipp at jeg skal purte på alt som er brukt...) Så til slutt, etter 9 mnd, ga hun med elefanten etter og slo av 50 kr. Den trenger et strøk med lakkspray, så blir den super fin. Den skal stå på plattingen utenfor døren min sammen med manilasofaen jeg malte i Mai.

Ha en strålende uke alle sammen. Neste gang jeg blogger får dere blogginlegg frå ein Ekte Rosendøl!

onsdag 15. juni 2011

Ukas Hallo Baby! Bad og inspirasjon.

I dag fikk jeg et spørsmål fra en venninne på facebook-veggen min:
"Hvor kan jeg finne inspirasjon til bad?" 
Tips om å google bathroom og klikke på Bilder øverst til venstre på google var det første jeg svarte.

Så kom jeg til å tenke på Houzz.com.

Dette er en fantasisk side med hundretusenvis av interiørbilder.
De er sortert etter rom og etter stil.
Registrerer man seg kan man i tillegg lage et eget arkiv over alle favorittbildene sine.
Denne siden er et drømmested for de som byggerhus/pusser opp!

Her er noen baderomsbilder jeg fant:
Malibu Mediterranean mediterranean bathroom

Moroccan Luxury Bathroom mediterranean bathroom

Knot On Call eclectic bathroom

North Oaks, Minnesota eclectic bathroom

mandag 13. juni 2011

Inspirasjonstavle - Moodboard


Jippiii! Endelig fant jeg en sånn side hvor man lager så kalte moodboard, eller inspirasjonstavle som jeg liker å kaller det..
 Jeg prøvde en anne side i går. Den likte jeg litt bedre, siden man kunne organisere ting etter farger. Men utrolig nok glemte jeg å lagre linken.... finner den nok igjen en dag!
Her er mitt første forsøk på Olioboard:


Hmmm, ser at møblene ble kuttet litt i kantene. Veien blir til mens man går :)

Inspirasjonstavle kan du lage her på Olioboard.com. (NB! Advarsel!: Det er noe avhengighetsskapende...)

Lykke til!


P.S. Her er en link til dere som har lyst å lage inspirasjonstavle for klær:
Polyvore.com


lørdag 11. juni 2011

Visdomsord - Words of visdom

Noen ganger trenger man en påminnelse....

Denne passet perfekt for meg nå som livet har gått litt i motbakke de siste månedene. Noen ganger må man minne seg selv på hvilken vei man egentlig hadde staket ut. Komme seg opp, og inn på riktig spor igjen.
fra Things we forget.
Funnet på Maison Marigold
Er den ikke fin? :)

...og med litt sukker på toppen, så blir alt mye bedre.
Fra Maison Marigold. Foto: Simon Upton for elle decor

Et herlig bad å drømme seg bort i.... :)


I neste innlegg har jeg tenkt å komme litt ned på jorda igjen (kanskje...) og lage et innlegg om hvordan innrede i "små" rom. Eller nærmere sagt; normale hus og leiligheter.
 (Jeg har jo en liiiiiten tendens til å helle mot inspirasjon fra slott, og gigantiske leiligheter. Store luftige loftsleiligheter og rom med takhøyde på 5+ meter..)


Og ikke mist en stor takk til Hjerterdamas blogg, Charlottes små gleder og Maratonjenta for å ha tipset meg om hvordan løse kommentarvanskeproblemene mine!
Var ikke meningen å ta æren helt for meg selv. Ble bare litt overlykkeligivrig et øyeblikk der.

Ta deg en tur innom disse hyggelige jentene.
 Koselig, flotte, fine, kreative og inspirerende blogger alle tre.

Og takk, TAKK! <3 til alle dere andre som legger igjen hyggelige kommentarer!

fredag 10. juni 2011

Oppgave: Løs kommentar problem. Check...................... Task at hand: Solve Comment problems. Check.

HUK AV FORBLI PÅLOGGET!
(Den har jo aldri fungert likevel....)
Det løste mye irritasjon og alle blogg-kommentar-sorger for meg!

Unhook the Stay logged on box!
(It did'nt work anyway did it?) 
That solved all my blog-comments-sorrows!
Foto: Vary Mayers. Funnet på Decorate it darling.



Porter house designs


I am so relived :)

Have a wonderful weekend all of you darlings out there!

And thanks for all the comments. Both bloggers and non-bloggers. It is so much apreciated!

torsdag 9. juni 2011

Kommentarer på Bloggerkonto

Er det flere enn meg som fortsatt har problemer med å legge igjen kommentarer? Jeg holder på å bli huegærn av å skrive lange kommentarer som ikke blir langt inn. Jeg har lagt merke til at det er tre ulike typer kommentargeneratorer:

1. der det kommer opp et eget vindu der man kan velge bloggerkontoen på egen orange "bar" nederst i kommentar-vinduet, (her får jeg alltid lagt igjen kommentar).
2. en annen der man kan velge ulike kontoer, eller velge å kommentere som Anonym, (av og til får jeg legg igjen kommentar som anonym, av og til ikke....).
3. samt en siste der man kan velge ulike kontoer, men der alternativet "Anonym" mangler.( her går det ikke å legge igjen kommentar...).

Hmmmmm, får meg til å lure....Hvilke type kommentargenerator har jeg?
Jeg blir sprrrrrrrøøøøøø av å ikke få lagt igjen kommentarer hos noen av dere! Noen som har løsningen? Er det bare meg som ikke har fått med meg hvordan man løser dette? Stine fra "Når man har tid til overs.... og flere andre blogger. Jeg har forsøkt å kommentere, men ikke fått det til.... Håper at jeg får fikset dette snart, slik at jeg kan holde kontakt og ikke virke helt egosentrisk og ignorerende. Skrekk og gru!

Legger med litt konfetti jeg fant på bloggen Amber Interior Design:

Jeg skulle ønske at jeg kunne få tak i (og ha råd til) et Suzani teppe som dette....


Dette blidet her ble tatt ved enden av Reinbuen.
Jeg vet, jeg vet. Link til siden de ble funnet er IKKE godt nok...., men de er for vakre til ikke å deles...

Sukk, hjelp meg kjære venner. Jeg trenger hjelp.

Er det forresten noen som vet hvordan man ordner med klokkeslettene på planlagte innlegg? Jeg har forsøkt å bruke denne funksjonene på flere innlegg, men har problem med at de aldri blir lagt ut.
(Ja. Jeg trykker på publiser innlegg når jeg er ferdig...)

ååååååå, en liiiiiiten ting til...... hvorfor, hvorfor!? legger LinkWithin-gadgeten min seg oppå kommentarfeltet mitt....
Tusen takk for alle hyggelige kommentarer.

Ønsker alle en fin torsdags kveld. Nå er det jammen meg helg igjen snart!


søndag 5. juni 2011

Kjære dagbok - Hammerfest, 17. mai og mai-lopper.

Mai måned har flydd avsted. Helgen før 17. mai dro jeg til Hammerfest på jentetur. Vi tok sola med oss og dro fra ett grått og guffent Oslo, og satte nesa mot Hammerfest. Der ble vi mottat av en lav lav sol på himmel, kl. 23 om kvelden.
Dette bildet ble tatt ca 01 om natta da vi var på vei ut for å sjekke Hammerfest sitt natteliv på lørdagskvelden. Hvordan det var?
Vel kort oppsumert av min venninne: Alle de bra mannfolka i Hammerfest er allerede tatt, de er hjemme med damene sine og ser på TV.........". Hahaha!
Men jeg hadde uansett en veldig artig kveld. Vi traff et super trivelig par på vorspiel. Sammen med dem slo vi oss løs på dansegulvet resten av kvelden, helt til jeg ble tråkket på av en stålhel. Foten min var blå i 3 uker etterpå......
01.00 om natten og Lyst som dagen!
17. maikjole og -sko blir innkjørt.
Erfarte at lyse kremfarga sko ikke er så lurt å ha på seg på et ølfylt dansegulv.
De var sørgelig flekket dagen etter. Det ble en liten jobb for flytende OMO da jeg kom hjem.  
På vei hjem knipset jeg disse bildene fra flybussen. Naturen er eventyrlig.

Tenk å hatt hytte her.... Sjøutsikt gjør noe spesielt med meg. Jeg får en egen ro når jeg kan se utover sjøen.


Etter Hammerfest ventet feiring av 17. mai!
Begge barna går på skole og skulle derfor gå i 17. maitoget. Siden Møllergata skole har 150 årsjubileum i år gikk Møllergata skole som nr. 2 i barnetoget. Etter å ha vinket til kongen på slottet fikk alle barna spise lunch i Rådhuset sammen med Ordfører Stang. Han var i skikkelig partyhumør i følge barna mine. (Kanskje han startet dagen med Champagne-frokost?)
Etter at alle var ferdig å spise stod han øverst på trappa i storsalen, ropte ut til alle barna:
 "Er dere klare?!!!!!?? En, To, TREEEEE!"
og slapp ned to nett med 3200 ballonger. Barna gikk bananas og smelte alle sammen. Yohooo! Party!

Etter å ha sett barnetoget med Møllergata skole, Jenny og Julian gå forbi Universitetsplassen, satte jeg meg på Youngstorget sammen med venner og koste meg med en herlig lunch på Tenerife.
 Tenk å ha 4 timer helt for seg selv på 17. mai!! Det har jeg ikke hatt på 11 år.
Det var faktisk ganske herlig :)
Trønderen med 17. mai drink og passende drinkparaply for dagen.

Pølseboden utenfor Møllergata skole. Den var ikke som andre pølseboder!
Men det synes jeg var helt på sin plass.
Han stod da tross alt utenfor ærverdige 150 år gamle Møllergata.
Julian i farta på en av SFO's sparksykler, men dette er en helt vanlig dag etter skolen.


Denne helga har jeg vært mye sosial! Nå som flyttedatoen nærmer seg prøver jeg å møte flest mulig av vennene mine her i Oslo før jeg drar.
Fredag hadde noen kamerater konsert med bandes sitt, Shiverbone.

Vakre Vibeke min.
Shiverbone's hjemmeside.

Veldig stolt over at dette er venner av meg! De spiller bluesrock.
 I fjor var de på turne i USA og spilte flere steder i løpet av to hektiske uker.
På den ene festivalen varmet de til og med opp for ZZ-topp!
Da de gikk av scenen stod Gibbens backstages og ga Knut to tommler opp før de gikk på selv.


Men Mai består og av loppis!
Alle skoler med eget loppemarked gjennomfører dette i løpet av helgene i Mai. Her er jeg på tur med mine Tunisiske venninner. Vi var innom 3 loppemarkeder på en dag. Mellom slaga spiste vi medbrakt pizza og noen hektiske telefonsamtaler ble gjennomført i bilen. Husbonden hjemme måtte sitte som kontrollsentral og informere om nærmeste loppemarked fra der vi var og sørge for adresse og riktig kjører retning.

Etter mye Vallah, vallah og Inch Allah fant vi til slutt frem. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er den artigste loppisrunden jeg har vært på noen gang. Det var ganske travelt. Vi var målbevisste og effektive. Bilen var rimelig full da turen var over.

Vi tar oss 15 sekunder til å dokumentere turen før vi kjører videre til neste loppis. Her skimtes gulvteppe, bag og aviskurv som min venn til venstre fikk med seg. Pris: under 100-lappen.
Denne lampen så jeg på turen, men den ble ikke med meg hjem.
Jeg var ikke helt 100% sikker på den...
Kobolt vase. Matcher ikke helt mammas grønne duk, men passer fint til roser og lilly of the wally.
Jeg fant veldig mye fint på lopperunden vår, men har sneket alt raskt ned i kjellerboden til mamma. Hun er nemlig ikke så særlig begeistra for min hang til lopper.....
Men denne boken følte jeg det var stuereint å ta med meg inn.....
Pedagogisk psykologi til 30 kr! Fantastisk. Den koster vel 500 + i bokhandelen.
Omslaget på denne boken skriker ikka akkurat Classy Interiør, men gjett om jeg var heldig her!
Den veier sikkert 2 kg og er smekk full av inspirerende etninsk interiør. Helt perfekt for meg!
Kjempe søt lampeskjerm til en 10-er. Den er tiltenkt en spesiell lampe.
Noen snap-shots fra Inside Africa-boken min.
Fantastisk fargerikt.
1000 og en natt.

Nå har vi full nedtelling til vi skal flytte. Det er 25 dager igjen. I morgen skal jeg hente kasser og pakke ned de få tingene vi har her i leiligheten til mamma.
Bortsett fra 2 utblåsninger har det gått greit å bo hos mamma. Jeg har innfunnet meg med å bli behandlet som jeg var 16 og dermed unngått endel konfrontasjoner. Men kanskje har jeg sklidd inn i rollen som 16 åring for alt jeg vet..... sånn er det når man bor under samme tak som mamman sin igjen. Gamle mønster er harde å forandre... :)

Takk for alle tilbakemeldinger. Det blir som alltid mye verdsatt! Hadde jeg ikke fått dem, ja da tror jeg rett og slett jeg hadde gitt meg på hele blogginga :)

Ha en strålende uke!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...